Brood

 

Brood is een meelproduct dat word gemaakt door brooddeeg te bakken

Of te stomen. Het is een belangrijk voedingsmiddel in Europa, Amerika

En grote deel van Azië. Het deeg bestaat ten minste uit: meel en water

Waaraan een rijsmiddel (gist of zuurdesem) en meestal zout is toegevoegd.

Daarnaast worden voor speciale broden nog andere toevoegingen er bij

Gedaan zoals: vet, melk, ei, suiker, vruchten, noten, zaden of specerijen

Er bestaat een enorm verschil aan broden, met vaak per land of streek

Verschillende soorten brood. In Nederland en België word meestal

’s morgens bij het ontbijt en bij de middag maaltijd  brood gegeten.

Brood word meestal verkocht in een supermarkt. Naast aardappelen,

Brood, rijst en pasta horen peulvruchten en ontbijtgranen zoals:

Muesli in dit vak. Al deze producten hebben dezelfde eigenschap:

Het zijn belangrijke levens middelen  van koolhydraten en van vezels.

Je hebt  ze ook nodig omdat ze B-vitamines, calcium en ijzer leveren.

Koolhydraten is de belangrijkste brandstof voor het lichaam, ze leveren

Energie. Voedingsvezels zorgen voor een goede darmwerking en je krijgt

Er een vol gevoel van. Zelf houden wij van bruinbrood. Brood is een belangrijke bron van koolhydraten. Vooral volkorenbrood bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor het lichaam.